ARKTOS
   
ARKTOS NIEUWSBRIEF  
 januari 2015  

 

 

BOUNCE: veerkracht-tools ter preventie radicalisering

  2015-01-21
   

 

 

Het thema ‘gewelddadige radicalisering’ staat overal torenhoog op de agenda. Afgelopen vrijdag nog keurde de Vlaamse regering de conceptnota over radicalisering goed. Iedereen - onderwijs, jeugdwerk, VDAB, … - moet mee in bad. In opdracht van het FOD Binnenlandse Zaken werkte Arktos 2 jaar lang aan de ontwikkeling van een preventief programma, dat de naam ‘BOUNCE’ kreeg. Vorige maand werd BOUNCE officieel voorgesteld aan het publiek. In deze nieuwsbrief lees je wat BOUNCE in jouw organisatie kan betekenen.

 

BOUNCE is een preventief programma dat door vzw Arktos werd ontwikkeld om gewelddadige radicalisering in een vroeg stadium te voorkomen. BOUNCE helpt de veerkracht van (kwetsbare) jongeren ten aanzien van radicale invloeden te versterken en maakt hun sociale omgeving bewust. BOUNCE richt zich dus zowel op de jongeren zelf, als op de omgeving van de jongeren.

Bekijk de voorstellingsfilm!

 

BOUNCE: één pakket, drie tools

Het BOUNCE-pakket bestaat uit drie tools, die onderling met elkaar verbonden zijn en elkaar aanvullen.

  • BOUNCE young is een trainingstool om aan de slag te gaan met jongeren. Het versterken van de veerkracht van de jongeren staat daarbij centraal. Een BOUNCE young-training kan zowel voor een reeds bestaande groep georganiseerd worden, als voor een nieuw samengestelde groep.
  • BOUNCE along is een bewustmakingstool voor ouders en eerstelijnswerkers, zoals jeugdwerkers, leiding in de jeugdbeweging, enz. De tool biedt tips, inzichten en praktische oefeningen voor volwassenen uit de sociale omgeving van jongeren, en versterkt hen in hun rol bij de vroegtijdige preventie van gewelddadige radicalisering.
  • BOUNCE up is een train-de-trainer. Je kan (een deel van) je team opleiden om zelf met BOUNCE young en BOUNCE along binnen jouw organisatie aan de slag te gaan.

 

Tijdelijk aanbod

Tot 31 maart 2015 heb je recht op een gratis introductiesessie in jouw organisatie. Neem hiervoor contact op met de contactpersoon in jouw provincie.

 

Contact & informatie

Meer info over BOUNCE vind je op onze website.

 

Wil je weten op welke manier BOUNCE in jouw organisatie een plek kan krijgen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

     
 
Is deze mail onleesbaar? Klik hier | Uitschrijven